Takläggning

image60

OJOJOJ! Vad vi har varit dåliga att uppdatera bloggen! Vi skyller det på dålig disiplin i leden! Efter semester som innehållit arbete, nöjen och en vecka i de lugna Jämtlandsfjällen. Under den tiden har vi passat på att vända ut och in på projekett! Ska det vara så stort? Ska det kosta så mycket? Hur mycket är vi beredda att bo för?

Vi har nu kommit fram till att projektet skall sjösättas och att vi är övertygade om att vår kompetens och vår ekonomi kommer att klara det galant! ;-)

Under våndandet har arbetet med nuvarande huset fortlöpt. Det som har hänt är att vi tagit fram panel som fanns bakom masonitklädda väggar och tak i hallen, kunnat fortsätta att göra klart i hallen uppe samt panelen ute då vi har fått elmätaren med allt vad det innebär flyttad. Källarnedgången är så gott som klar så när på att de gamla handsmidda gångjärnen, som Jessika har slipat och behandlat, ska upp.

Vi har återigen funnit glädjen att renovera huset efter en svacka då allt är tvunget att gå på vilja! Heja!

Så hur har det då gott med pappersexercisen då? Jo, alla underskrifter är bärgade och vi har haft konsultation med vår kommande kvalitetsansvarige Jocke. Tips och tänkbara åsikter har nu tagits in i beräkningarna! För övrigt så är räkenskaperna i form av budget inte att leka med! Att bryta ner ett bygge i siffror, känns som att man har med allt samtidigt som man vet att så inte är fallet.. :-)

Vi ska försöka att lägga upp lite bilder och vara duktigare på att uppdatera mer.. Som ni ser på bilderna var Pappa Kurte här och agerade plåtslagare.. Efter att agerat assistent och även varit med på några hörn inser man vilket hantverk Bandtäckning är. Otrolig känsla att svinga plastklubban, mothålla med Knostern och gå lös med Dubbelfalstången..:-)

Norbo tipsar: Njut av livet!



RSS 2.0