Här är de..

Med enbart minimala ändrigar har vi nu bestämt oss för att söka bygglov för dessa ritningar.. Nedan ser ni huset från alla sidor + planritningarna. Vi har skickat iväg offertunderlag till Besta-block i Gävle för att kunna få en offert på denna intressanta byggteknik. Tidigare har vi varit och besökt ett bygge som använder denna tekniken, och det blir intressant att se vad notan för stomsatsen kan landa på.

I övrigt så försöker vi vrida och vända på alla siffror som detta bygge innebär, och ställa oss själva de "rätta" frågorna! VI har ju bestämt oss! men men det är ju vår största investering någonsin..

Nedan ser ni baksidan som är mot skogen


image56



   


Igår kom midsommarn till byn!

image33

Solen sken och det var riktigt varmt!  Till allas glädje var alltså vädret bättre än när orginalet brukar gå av stapeln. Vi inledde dagen med en frukost med lite vänner i trädgården för att sedan gå och möta upp övriga byborna vid Ryttarslätten för blomsterplockning, klädning av stången och allmänt pyssel.

   

Eftermiddagen bjöd på ännu bättre uppslutning och med dansen, kollaget av de gamla bilderna från byn, fem-kamp, live-musik, grillning och förstås resning av stången blev den en fantastisk dag som är början på en nygammal tradition.

     
   

Nya ritningar....

Idag kom det nya ritningar via posten. Otroligt spännande att se när han nu har ritat de i bygglovsutförande, alltså med vyer från alla vädersträck. Vi ska nu granska dem för att hitta eventuella ändringar omgående, för att sedan korrigera och kunna söka bygglov och jaga offerter.

Det ser inte ut att bli några större ändringar i ritningarna, utan snarare en utmaning för oss att jobba vidare och få till en kökslösning som vi kommer att trivas med.  

Det kommer ritningsbilder inom kort när vi har scannat in dem..

För övrigt flyger tiden iväg då det är bröllop, svensexor och allehanda sommaravslutningar inom jobbet om vart annat vilket gör att allt går segt... Men, men, snart är det semester och möjlighet till heldagar..:-)

NorBo tipsar: Gilla läget! Dygnet har bara 24 timmar! :-)

Vi har fått ritningarna!!!!

Oskar hade en magkänsla och åkte hem på lunchen...och där låg de och glödde!
så nu kommer planeringen och funderandet att ta fart igen. Kul!


Kvällen vi gick under jord...

image29

Ännu en härlig måndag till ända! Efter en skön grillning åkte blåbyxorna på och vi gav oss på att röja upp i Jordkällaren. Den har sen vi tilläggsisolerade och satte ny panel enbart haft ett provisoriskt tak,  men nu är det dags att ge den en värdig entré.

Jordkällaren ligger på ena gaveln och in under huset byggd i natur sten, men eftersatt i omtanke. Jessika drog på sig masken och gav sig ner med Piasavan i högsta hugg.

image30
Gollum, Gollum!!

Arbetet är igång och tanken är att den ska kunna få inhysa potatis och kanske en och annan dryck..

  

Norbo tipsar: Blåbyxor är kanon men ibland när ivern tar övrehand fungerar ett par ludna ben minst lika bra


RSS 2.0