Trallalalalala..

image1

Nu har vi fått finlira lite och till slut bygga vår frukostaltan på baksidan! Den är inte riktigt klar än, men inte långt borta..

Men historien börjar ju givetvis inte med en trall!

Historien började när jag(Oskar) fick erbjudandet om att hyra ett litet gammalt hus i Islingby i september 2005. Efter att ha inlett med en ytlig makeover för att eliminera rosa dörrar, mintgrön väv, hudfärgad bröst paneloch tapet som det syntes var tavlorna suttit flyttade Jessika in. Detta var i december och vintern hade kommit till byn..

Hon var dock av rätt virke, krävdes för att klara isande golv, dragiga fönster och halvtaskiga element..

Men, men åter till poägen med det hela! Det var ju så att vi blev erbjudna att köpa huset i april 2006, och efter en minimal fundering vad gällde ekonomi  och arbetsinsats så  tyckte vi att läget, området och delar av huset:-) var perfekt för oss. 19 maj gick fastighten Islingby 22:212, över i vår ägo och projekten som blev fler och större än vad två entusiastiska lekmän beräknade var igång..

Vår nya blogg måste ju börja någonstans och det är med trallen!
 
Vi har skapat den här bloggen och hemsidan för alla er inom släkten och alla vänner ute i landet ,som vi vet utan att blinka skulle fatta hammaren om ni fanns här! Hittar några andra hit, så är ni självklart välkomna att kika runt och kommentera och vara en del av den..
 
Här ligger några bilder från det arbete som redan gjorts. Vi har tilläggsisolerat, bytt panelen, dragit ny el, bytt alla fönster, bytt dörr, tagit upp för en altandörr, tagit bort golvet i vardagsrummet och grävt ur under huset (kolstubb är djävulens påfund), rensat väggarna invändligt från puts, satt in en täljstenskamin, byggt en trall o.s.v  Men som de arbetsmyror och hobbysnickare vi är har vi påbörjat planeringen av nybygget, och väntar bara på att de bygglovsklara ritningarna skall komma från arkitekten.

image3

     
   
    

 Vill du läsa om våra tidigare projekt och arbeten(vilket det kan vara värt, om du har funderingar på renovering) så kan du gå in på vår kommande "Histora"-flik eller gå in på www.svartbygget.se som inom kort finns för allmän beskådan!

Nästa projekt är en nätt utbyggnation av huset med strax över 100kvm och ett dubbelgarage med förråd. Ska bli kul att arbeta med något nytt och förhoppningsvis rakt!:-)

Undrar du över namnet? Kika på någon av de nyare bilderna med den nya panelen..

OBS! Denna sida är inte skapad för att avskräcka andra från att ta till vara på äldre byggnader, utan snarare tvärtom! Vi vill enbart skildra vår historia som varit många timmar, men fortfarande knappt någon som vi ångrar!:.-)




Kommentarer
Postat av: Svensson/Johansson

Tjena Wolwerine,
Schysst barre. Det blir nog bra på sikt. Vi kommer gärna förbi och snickrar och målar lite vid nåt tillfälle. Hoppas att ni mår bra
// Ulf & Niklas

2007-07-18 @ 00:32:41
URL: http://sugminkuk.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0